Preglej vse novice

Nekoliko višje položnice za vodo ne bodo prizadele gospodinjstev

Kategorija: Splošno
Datum objave:

S prvim januarjem bodo začele veljati nove, nekoliko višje cene vodarine in omrežnine, ki jih je s sklepom o minimalni nujni korekciji cen potrdil Svet občin ustanoviteljic Rižanskega vodovoda Koper. Kot pojasnjujejo v Rižanskem vodovodu Koper, so spremembe nujne, da bi ob vse višjih stroških pri dobavi vode še naprej zagotavljali nemoteno oskrbo prebivalstva in gospodarstva štirih istrskih občin s pitno vodo.

Spremembe cen bodo za gospodinjstva komaj občutne, omrežnina bo višja za 0,74 odstotka, medtem ko stroški vodarine ostajajo nespremenjeni. Povprečno gospodinjstvo, ki mesečno porabi 10 kubičnih metrov vode, bo tako z januarjem za isto storitev plačalo zgolj štiri cente več.

Podražitev bodo nekoliko bolj občutili v gospodarstvu, kjer bodo poleg 0,74 odstotka višje omrežnine plačevali še pet odstotkov višjo ceno vodarine. Za manjše gospodarske subjekte, ki v povprečju porabijo 100 kubičnih metrov vode na mesec, bo račun za vodo višji za 8,57 evra, medtem ko bodo večja podjetja s porabo 2.000 kubičnih metrov vode mesečno namesto dosedanjih 3.472,79 evra plačevale 165,28 evra več.