Preglej vse novice

Podelili smo priznanja najuspešnejšim devetošolcem

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Letošnje najuspešnejše devetošolke in devetošolce je na razgledni ploščadi v Marezigah v imenu koprske občine včeraj sprejel podžupan Janez Starman in jim za odličen uspeh v vseh letih osnovne šole izročil posebno priznanje. Ob tej priložnosti se je iskreno zahvalil tudi staršem, ravnateljem, učiteljem in pedagogom, ki so prav tako zaslužni za njihove dosežke.

Včerajšnje dogajanje ob uspešnem zaključku šolskega leta bodo koprski osnovnošolci pomnili še dolgo. Zbrani na eni od najlepših lokacij v koprski občini, s čudovitim razgledom na Koprski in Tržaški zaliv, so uživali v večernem programu, ki ga je na svojevrsten način popestril priljubljeni slovenski raper Nipke.

Ob tej priložnosti je mladim upom čestital tudi koprski podžupan Janez Starman in z njimi delil nekaj prigod iz svojega otroštva. Kot je dejal, ni nič narobe, če si izjemen in izstopaš, pomembno je le, da vedno slediš svojemu cilju in pri njem vztrajaš. Zahvalil se je tudi vsem ravnateljicam in ravnateljem, učiteljicam in učiteljem ter pedagogom, ki so v teh nenavadnih časih skrbeli, da je učni proces potekal brez večjih težav ter izrazil upanje, da se tako leto nikoli več ne ponovi.

Najuspešnejših devetošolcev je bilo letos 90, kar je celo več kot pretekla leta. Ti prihajajo iz vseh enajstih koprskih osnovnih šol, in sicer OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Antona Ukmarja, OŠ Dekani, OŠ Dušana Bordona, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Koper in SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio.