Zapri
19. 02. 2024 Objavljena stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve OPN-ja Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Šole in vrtci v obalno-kraški regiji ponovno zapirajo vrata

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Zaradi slabše epidemiološke slike se je obalno-kraška regija ponovno znašla med regijami v črni fazi, kar pomeni, da bodo od ponedeljka vrata šol in vrtcev zaprta, pouk bo potekal na daljavo. Kljub temu bo v šolah zagotovljeno varstvo za učence prvih treh razredov, še naprej bo Mestna občina Koper organizirala tudi nujno varstvo za vrtčevske otroke.

Za približno 1.650 otrok prve triade, ki so se v šole v Mestni občini Koper vrnili minuli torek, bo pouk od prihodnjega tedna spet potekal na daljavo, saj je epidemiološka slika v obalno-kraški regiji znova slabša. Vrata zapirajo tudi vrtci, ki bodo tako kot pred torkovim odprtjem zagotavljali le nujno varstvo.

Nujno varstvo bo po vladnem odloku zagotovljeno tudi za učence prvih treh razredov osnovnih šol v črno obarvanih regijah, a le za tiste otroke, katerih oba starša oziroma starš samohranilec je zaposlen v sektorjih kritične infrastrukture, kot so energetika, promet, prehrana, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanje okolja in komunikacijsko-informacijska omrežja. Nujno varstvo bo zagotovljeno tudi za otroke zaposlenih v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter socialnega varstva, pa tudi otroke staršev, ki delajo v vojski in policiji. Pravico do nujnega varstva bodo morali starši dokazati s potrdilom delodajalca.

V ponedeljek, 25. januarja, je pred odprtjem vrtcev in osnovnih šol v MOK zdravstveni zavod Cor medico testiral skupno 1.167 oseb, od tega sta bila le dva vzorca pozitivna (OŠ Koper).

Hitrega testiranja v ponedeljek, 1. februarja, se bodo morali udeležiti vsi zaposleni, ki bodo posredno ali neposredno vključeni v nujno varstvo vrtčevskih otrok in učencev prve triade.