Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Testiranje ponovno brezplačno, ZD Koper nadaljuje cepljenje

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Z današnjim dnem so hitri testi in testi za samotestiranje za uporabnike ponovno brezplačni. Mestna občina Koper v sodelovanju z zdravstvenim zavodom Cor Medico hitro antigensko testiranje še naprej izvaja na vstopni Covid točki na Bonifiki in na parkirišču pri trgovini Kompas, od danes pa tudi na novi lokaciji pri pivnici Emonec v Vanganelu. Da bi vsi, ki se do zdaj še niso odločili za cepljenje, čim lažje prišli do cepiva, Zdravstveni dom Koper jutri nadaljuje s cepljenjem.

Zdravstveni dom Koper tudi v tem tednu nadaljuje cepljenje proti bolezni covid-19. Cepljenje za nenaročene bodo na lokaciji Zdravstvenega doma Koper na Dellavallejevi ulici 3, organizirali jutri, med 14.30 in 18. uro. Odprto cepljenje je na voljo vsem, ne samo občankam in občanom koprske občine, na voljo bo cepivo proizvajalca Pfizer Biontech. Vsi, ki se želijo cepiti, morajo s seboj imeti zdravstveno kartico.

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi znova brezplačno

Mestna občina Koper v sodelovanju z zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi še naprej izvaja na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih, med 14. in 19. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 17. uro.

Od danes hitro testiranje dodatno izvajajo tudi na parkirišču pri pivnici Emonec na Vanganelski cesti 20, in sicer vsak delavnik med 7. in 20. uro, ob koncih tedna pa med 8. in 12. uro ter med 16. in 20. uro.

Testiranje za posameznike, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, poteka na večjem parkirišču pri trgovini Kompas v bližini mejnega prehoda. Teste opravljajo vsak dan, tudi med vikendi in prazniki od 6. do 9. ure ter od 17. do 20. ure.

Predhodno naročanje ni potrebno, zainteresirani se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo preš, s seboj morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.