Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Vračamo se v čas pred popolnim zaprtjem države

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Čeprav je Vlada RS za dodatnih 30 dni podaljšala razglasitev epidemije novega koronavirusa, so od danes v veljavi manj strogi ukrepi. Znova so odprti vrtci, osnovne in srednje šole, javni potniški promet od danes vozi po običajnem voznem redu. V uporabi so tudi športni objekti in igrišča na prostem, športna vadba je dovoljena tako registriranim kot rekreativnim športnikom.

Danes so se vrtce in osnovne šole vrnili vsi otroci in učenci, v srednje šole pa dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Dijaki prvih treh letnikov se bodo do nadaljnjega šolali po modelu C, kar pomeni, da se bo polovica oddelkov prvih treh letnikov srednjih šol en teden šolala v šoli, druga polovica pa na daljavo, naslednji teden pa se bodo zamenjali.

Javni potniški promet po običajnem urniku

Avtobusi linijskega mestnega prometa od danes vozijo po običajnem voznem redu. Mestna občina Koper občanke in občane obvešča, naj pred odhodom od doma preverijo vozne rede na posameznih linijah mestnega avtobusnega prometa, ki so dostopni na https://arriva.si/avtobusni-prevozi/mestni-avtobusni-prevozi/mestni-promet-koper/vozni-red-in-ceniki/.

Odpirajo se sanitarije, igrišča, športni objekti in kulturne ustanove 

 Od danes so odprte javne sanitarije v Centru športov na mivki, ki v času popolnega zaprtja niso obratovale, znova so v tudi uporabi otroška igrišča in vadbene naprave v ŠRC Bonifika ter Centru športov na mivki.

Z današnjim dnem je ponovno dovoljena športna vadba za registrirane in rekreativne športnike. Treninge lahko spet izvajajo perspektivni in vrhunski športniki olimpijskega, mednarodnega in svetovnega razreda, registrirani športniki v starostnih kategorijah kadeti, mladinci in člani, poklicni športniki, starejši od 15 let. Dovoljeni so tudi treningi preostalim registriranim športnikom, ki niso zajeti v zgoraj naštetih skupinah, če se izvajajo individualno ali pod vodstvom strokovnega delavca v športu, ter brezkontaktna športna vadba v skupinah do deset vadečih.

Zato so svoja vrata danes znova odprli Olimpijski bazen Koper, Arena Bonifika, Športni park Dekani, igrišča za odbojko na mivki v Centru športov na mivki, Center vodnih športov, Skate park, nogometna igrišča v ŠRC Bonifika ter drugi športni in šolski objekti v občini.

Znova so odprte tudi knjižnice, muzeji in galerije ter storitve ponujanja dostopa in ogleda kulturne dediščine brez organiziranega vodenja na ograjenih odprtih javnih površinah z nepremično kulturno dediščino.

Vložišče MOK posluje, a z določenimi omejitvami

Z današnjim dnem vložišče posluje po običajnem urniku, vendar z določenimi omejitvami. Obiskovalci si morajo ob vstopu v stavbo razkužiti roke, ves čas zadrževanja v njej pa poleg upoštevanja razdalje nositi tudi zaščitno masko.

Občane ob tem pozivamo, naj svoje zadeve v čim večji meri rešujejo po pošti, elektronski pošti ali po telefonu. V času uradnih ur lahko pokličejo na telefonsko številko 05 66 46 100 (centrala) oziroma na druge številke posameznih uradov oziroma služb ali pošljejo elektronsko sporočilo na obcina@koper.si.

MOK je vse informacije o nujnih telefonskih številkah za pomoč občankam in občanom, ukrepih in storitvah, ki jih ponuja v času razglašene epidemije, združila na posebnem zavihku uradne občinske spletne strani https://www.koper.si/obcina/izredno-obvescanje/.