Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Občina določila dodatne termine za množično testiranje

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Zaradi postopnega sproščanja vladnih ukrepov in večjega zanimanja za testiranje je Mestna občina Koper določila dodatne termine za odvzem brisov s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bodo izvajali od petka do nedelje, 12. do 14. februarja, med 9. in 17. uro, na parkirišču ob atletskem stadionu v Kopru.

Poleg testov PCR, na katere posameznika napoti osebni zdravnik, v Zdravstvenem domu Koper od januarja letos izvajajo tudi redno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki, in sicer vsak dan, od ponedeljka do petka, med 13. in 17. uro. Na testiranje se je treba predhodno naročiti na številko +386 (0)70 468 873 (ob delavnikih med 8. in 10. uro) oziroma prek spletnega obrazca na strani https://www.zd-koper.si/.

Zaradi velikega zanimanja za hitre teste v času postopnega sproščanja vladnih ukrepov je Mestna občina Koper danes sprejela odločitev, da bo poleg rednega testiranja organizirala še dodatno. Odvzem brisov bo ta petek soboto in nedeljo, od 12. do 14. februarja, med 9. in 17. uro, na delu parkirišča ob atletskem stadionu na Bonifiki opravljal zdravstveni zavod Cor Medico.

Zaradi organizacije točke za odvzem brisov bo del parkirišča od danes, 10. februarja, od 16. ure zaprt za promet. Zapora bo veljala do predvidoma nedelje zvečer.

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe (nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo). Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Testiranje s hitrimi testi je prostovoljno in brezplačno. Namenjeno je zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi strokovne presoje napotil na odvzem brisa.