Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri

Izglasovani projekti za leti 2023 in 2024

Občanke in občani izglasovali 33 projektov

V torek, 20. septembra 2022, se je zaključilo glasovanje o projektnih predlogih za participativni del proračuna za leti 2023 in 2024, ki ga je koprska občina v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido začela izvajati še pred letošnjim poletjem. O predlogih projektov je glasovalo 6.250 občank in občanov, vsak je lahko glasoval za več projektov znotraj izbranega območja, vendar skupna vrednost nabora ni smela preseči zneska 160.000 evrov, ki ga je občina namenila za posamezno definirano območje participativnega proračuna.

V projektu, ki ga občina izvaja že tretjič, je sodelovalo veliko več ljudi kot v preteklih dveh izvedbah, s čimer so občani ponovno dokazali, da demokracijo jemljejo resno. V tem času so ljudje tudi usvojili koncept participativnosti, ki se kaže v boljši zasnovi projektov.

Največ glasov je prejel predlog sanacije nekdanje osnovne šole v Koštaboni v vrednosti 40 tisoč evrov, več podpore sta bila deležna tudi projekta asfaltiranja poti med Koštabono in dolino reke Dragonje ter ureditev doma krajanov v Brezovici, ki ga uporabljata Prostovoljno gasilsko društvo Gradin in Krajevna skupnost Gradin.

Seznam projektov, ki so bili izglasovani, je dostopen na spletni strani https://predlagam-odlocam.koper.si/.