Zapri
19. 02. 2024 Objavljena stališča do pripomb in predlogov z javne razgrnitve OPN-ja Preberi več
Zapri

Izglasovani projekti za leti 2021 in 2022

Občanke in občani izglasovali 70 projektov

V sredo, 23. septembra, se je zaključilo glasovanje o projektnih predlogih za participativni del proračuna za leti 2021 in 2022, ki ga je Mestna občina Koper v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido začela izvajati letos poleti. Med 184 projekti, ki so izpolnjevali pogoje in so bili uvrščeni na glasovanje, so jih občani izglasovali 70 v skupni vrednosti 949.936 evrov.

Letos je bilo zanimanje za sodelovanje v projektu Predlagam – odločam/Propongo – decido občutno večje kot lani. O 184 projektnih predlogih je namreč glasovalo 4154 občank in občanov, skupno število glasov je doseglo številko 18.182. Koprska občina bo za uresničitev izglasovanih projektov letno namenila 480 tisoč evrov, za obe leti skupaj bo tako namenjenih nekaj manj kot 960 tisoč evrov.

Največ glasov je prejel predlog ureditve dostopa do kmetijskih površin na območju Dobrave, v vrednosti nekaj manj kot 20 tisoč evrov, več podpore sta bila deležna tudi projekta ureditve dostopa do kopališča Oblakovec ob reki Rižani in ureditev dela makadamske poti v Dekanih, ki jo vsakodnevno uporabljajo krajani, pohodniki in drugi.

Mestna občina Koper je k projektu participativnega proračuna tudi tokrat pristopila v želji občanke in občane čim bolj vključiti v proces odločanja o razporejanju proračunskega dela denarja, s tem pa izboljšati učinkovitost porabe skupnih sredstev in kakovost življenja v občini.

Seznam projektov, ki so bili izglasovani, je dostopen na spletni strani https://predlagam-odlocam.koper.si/.